Πέμπτη 1 Απριλίου 2010

Ford Focus RS 500 - Hardcore car

Λοιπόν άγιες μέρες του Πάσχα, χαλαρά, νηστεία, προσευχή και έτσι. Ξαφνικά όμως σκάει είδηση και τί είδηση, νέο RS από τη Ford. Συγκεκριμένα είναι νέα έκδοση του RS που κυκλοφόρησε μέσα στο 2009, RS 500, που ξυπνάει μνήμες από το παρελθόν, τότε που έβγαζε τα καλύτερα κοντράδικα, όπως τα Sierra.
Ιδού λοιπόν οι πρώτες επίσημες πληροφορίες (και φωτογραφίες!) για το νέο «όπλο» της Ford, το οποίο θα κάνει το επίσημο ντεμπούτο του στις 9 Απριλίου στην Έκθεση Αυτοκινήτου της Λειψίας. Σύμφωνα με την εταιρεία, το νέο RS500 θα παραχθεί σε μόλις 500 αντίτυπα, τα οποία και θα διατεθούν, από τον Μάιο, σε 20 χώρες της Γηραιάς Ηπείρου. Και όλα αυτά έως τον Σεπτέμβριο περίπου, οπότε η συγκεκριμένη γενιά Focus θα παραδώσει τη σκυτάλη στην επόμενη. 
 
Κάτω από το καπό του φιλοξενείται ο γνωστός 5κύλινδρος κινητήρας των 2,5 λίτρων της Ford, ο οποίος αποδίδει για την περίσταση 350 ίππους στις 6.000 σ.α.λ. και ροπή στρέψης της τάξης των 460 Nm, σταθερά από τις 2.500 έως και τις 4.500 σ.α.λ.. Για να επιτευχθούν όλα τα παραπάνω, οι μηχανικοί της εταιρείας διαφοροποίησαν τα χαρακτηριστικά λειτουργίας του εγκεγάλου που διαχειρίζεται τον κινητήρα, ενώ συγχρόνως αντικατέστησαν και το ιντερκούλερ μ' ένα μεγαλύτερων διαστάσεων. Τροποποιημένο είναι επίσης και το φιλτροκούτι, καθώς και το σύστημα εξαγωγής του κινητήρα (βλ. μεγαλύτερη διάμετρος). Από εκεί και πέρα, επεμβάσεις έγιναν και στην κυλινδροκεφαλή, καθώς και στις μπιέλες του 2,5άρη κινητήρα. Σύμφωνα με την εταιρεία, με βάση όλα τα παραπάνω, τα 0-100 χλμ./ώρα έρχονται σε μόλις 5,6 δλ., ενώ η τελική ταχύτητα παραμένει στα 263 χλμ./ώρα
Υπενθυμίζουμε πως και αυτό το RS, είναι προσθιοκίνητο!
 
Εξωτερικά, τα πράγματα είναι εξίσου εντυπωσιακά. Το RS500 θα διατίθεται αποκλειστικά σε μαύρο ματ χρώμα και 19άρες ζάντες ελαφρού κράματος αντίστοιχου χρωματισμού, οι οποίες συνδυάζονται με κόκκινες δαγκάνες αντίστοιχων προδιαγραφών με εκείνες του απλού RS.
 
Οι ιθύνοντες της Ford ανακοινώνουν επίσης πως το νέο RS500 έχει εξελιχθεί στο μεγάλο Νίρμπουργκρινγκ για 10.000 συνεχή χλμ. (500 και πλέον γύροι) σημειώνοντας χρόνους πολύ κοντά στα 8 λεπτά! 
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου