Πέμπτη 15 Απριλίου 2010

Toyota FT-86

Είχα την τύχη από πιτσιρικάς να είμαι μέσα σε Toyota, ότι μοντέλο της Toyota μπορεί να φανταστείτε από κλούβες και αγροτικά μέχρι τις Corolla και τα Crown, χωρίς να είμαι φανατικός με κάποια εταιρεία. αυτό που έχω να πω είναι ότι η Toyota αξίζει την καλή της φήμη......Έχουμε όλοι δει αυτοκίνητα που έγραψαν ιστορία, πολύ δυνατά Supra στο εξωτερικό και το ''τούμπανο'' Celica του Μπαρμπαρή εδω στην Ελλάδα και πολλά άλλα. Τώρα η Toyota ανακοινώνει την παραγωγή του FT-86 στο 2010, είμαι σίγουρος ότι αρέσει σε πολύ κόσμο και όσοι πιστοί της πίσω κίνησης σας εύχομαι να το αποκτήσετε........


Λοιπόν, σε συνεργασία με τη Subaru η Toyota δημιούργησε μια νέα πλατφόρμα για αυτοκίνητα με κίνηση στους πίσω τροχούς και το πρωτότυπο με κωδικό FT-86 που θα παρουσιαστεί στην προσεχή έκθεση αυτοκινήτου του Τόκιο, αποτελεί το πρώτο δείγμα γραφής. 


Ο κωδικός 86 στην ονομασία του πρωτότυπου παραπέμπει στο βασισμένο στην Corolla πισωκίνητο σπορ coupe που είχε παρουσιαστεί στις αρχές της δεκαετίας του '80. Το πρωτότυπο είναι σχεδιασμένο στο ευρωπαϊκό στούντιο ED2 της Toyota στη Γαλλία και μοιάζει αρκετά με το πρωτότυπο FT-HS που είχε παρουσιάσει η ιαπωνική εταιρία κάποια χρόνια πριν στο σαλόνι αυτοκινήτου του Detroit.


Το μήκος του φτάνει τα 4,16 μέτρα με το πλάτος στα 1,76 και το ύψος στα 1,26, ενώ το μεταξόνιο 2,57. Κάτω από το καπό κρύβεται ένας κινητήρας boxer 2 λίτρων βασισμένος στο αντίστοιχης χωρητικότητας μηχανικό σύνολο της Subaru.


Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες η απόδοσή του φτάνει τους 160 ίππους, ενώ αναμένεται σε δεύτερη φάση να ανέρθει στους 200. Η κίνηση μεταφέρεται στους πίσω τροχούς μέσω ενός μηχανικού κιβωτίου 6 σχέσεων, ενώ σύμφωνα με τους ιθύνοντες της εταιρίας είναι διασφαλισμένος ο «fun to drive» χαρακτήρας του και σε αυτό συμβάλλει ακόμα περισσότερο η διατήρηση του βάρους του αμαξώματος σε χαμηλά επίπεδα, οι συμπαγείς διαστάσεις και το χαμηλό κέντρο βάρους.


Οι έως τώρα πληροφορίες μιλάνε για την παρουσίαση μιας έκδοσης παραγωγής του συγκεκριμένου πρωτότυπου μέσα στο 2010, ενώ οι πωλήσεις αναμένεται να ξεκινήσουν προς τα τέλη του 2011.


Αν τελικά η έκδοση παραγωγής θα «φοράει» το λογότυπο Celica και η βασική του τιμή στην αμερικανική αγορά θα είναι γύρω στα 20.000 δολάρια, αυτό δεν μένει παρά να περιμένουμε λίγο καιρό ακόμα για να το εξακριβώσουμε.
 
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου